Menu

Vielä kerran, pojat – Indiana Jones palaa valkokankaille 2019

Disney on juuri varmistanut arkeologi Jonesin palaavan valkokankaille vielä kerran elokuvasarjan 5. osan merkeissä vuonna 2019. Pääosassa jatkaa Harrison Ford, 73, ja kipparina kaikki aiemmatkin Indyt ohjannut Steven Spielberg. Tuottajina häärivät alan veteraanit Kathleen Kennedy ja Frank Marshall.

The Walt Disney Studios -yhtiön puheenjohtaja Alan Horn mehusteli aiheesta ison maailman tyyliin:

”Indiana Jones on yksi elokuvahistorian suurimmista sankareista, emmekä malta odottaa hänen palauttamistaan valkokankaille 2019. On harvinaista saada näin täydellinen yhdistelmä ohjaajasta, tuottajista ja näyttelijästä rooleineen, emmekä voisi olla yhtään enemmän innoissamme tästä seikkailusta Harrisonin ja Stevenin kanssa.”

Etenkin alkuperäinen Indiana Jones -trilogia on yksi seikkailuelokuvagenren arvostetuimmista tapauksista. Saaga sai alkunsa vuonna 1981, kun Kadonneen aarteen metsästäjät saapui ensi-iltaan. Jatko-osa Tuomion temppeli seurasi kesällä 1984, ja trilogiaksi Indiana Jones muuttui vuonna 1989 ilmestyneen Viimeisen ristiretken jälkeen. Arkeologi kaivettiin naftaliinista 2008 Kirstallikallon valtakunnan merkeissä.

Lähde: Disney

Yksi kommentti

  1. Ilkka Tuokko kirjoitti:

    Harrison Fordin urakehitys viime vuosina: Indiana Jones 2008, Han Solo 2015, Rick Deckard 2019? 😀