Menu

Kulttiklassikko I Have no Mouth, and I Must Scream piinaa älylaitteilla

Kovassa kulttimaineessa oleva takavuosien scifikauhuilu I Have no Mouth, and I Must Scream on julkaistu Android- ja iOS-alustoille. Alkujaan PC:llä vuonna 1995 nähdyn pelin remasteroinnista on vastannut Night Dive Studios, joka työstää tällä hetkellä päivitettyä versiota System Shock 2 -klassikosta. IHNMAIMS:n mobiilikäännöksessä studio sai vetoapua älylaitepeleihin erikoistuneelta DotEmulta.

Scifikirjailija Harlan Ellisonin samannimiseen novelliin perustuva point ’n’ click -seikkailu sijoittuu julmaan postapokalyptiseen maailmaan, jossa viimeiset viisi elossa olevaa ihmistä ovat kuolemattomia. Raukkoja kuitenkin piinaa armoton supertietokone, joka mm. pyyhkäisi ihmiskunnan kylmästi pois maapallon kamaralta 109 vuotta aikaisemmin. Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että tietokoneen ääninäyttelystä vastaa Ellison itse.

Pelaaja ohjastaa selviytyjiä, jotka kohtaavat erilaisia psyykkisia ja fyysisiä kidutuksen muotoja sadistisen koneen toimesta. Ei kiva. IHNMAIMS sisältää episodeja, jotka voi läpäistä haluamassaan vapaassa järjestyksessä. Uudelleenpeluuarvoa antavat myös pelin erilaiset lopetukset.

Halutessaan taskujulkaisun grafiikka- ja audio-ominaisuudet on mahdollista vaihtaa nykyaikaisemmiksi. Lisäksi viilatut kosketuskontrollit tekevät kauhun kokemisesta entistä tarkempaa.

Mobiiliversion hinta ei huimaa päätä, sillä seikkailun voi ladata luuriinsa tai tablettiinsa 3,99 eurolla. Kannattaa silti huomioida, että joidenkin käyttäjäarvioiden mukaan julkaisu kärsii pienistä bugeista.

Lähde: Eurogamer

Ei kommentteja