Menu

Avustajahaku on auki!

Retrolordi.com etsii peleihin intohimoisesti suhtautuvia avustajia tekemään peliarvosteluja ja -artikkeleita, kaivamaan esiin kiinnostavia uutisia, kirjoittamaan mielenkiintoisia juttuja retropeleistä ja kaiken kaikkiaan luomaan pian uudistuvasta sivustosta yhtä maamme kovimmista peliportaaleista vuonna 2016.

Koska homma tapahtuu harrastuspohjalta ja puhtaasta intohimosta sekä peleihin että kirjoittamiseen, rahaahan tässä ei liiku. Sen sijaan toiminta on pitkälti pelien ja pelaamisen ilosanoman levittämistä ihmisille. Mutta jotta täysin pro bono -hengessä ei pitäisi toimia, arvosteltavat pelit saa sentään pitää itsellään.

Mitä hakijalta sitten edellytetään?

Suomen kieliopin hallitseminen on luonnollisesti tärkeää, aiempi kirjoituskokemus lasketaan ehdottomasti eduksi. Kukaan ei ole seppä syntyessään, mutta räikeät yhdys sana virheet saattavat silti himmentää mahdollisuuksia. Vaan kyllähän hiomattomasta timantistakin on mahdollista saada aikaiseksi jotakin kaunista oikoluvun ja palautteenannon kautta. Jos olet toiminut aiemminkin peliavustajana ja kirjoittanut arvosteluja, se on hiton iso plussa. Aiempaa kokemusta ei kuitenkaan vaadita.

Yhtä lailla tärkeää on sitoutua mukaan vastuullisesti ja luotettavasti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että odotetun uutuuspelin arvostelunakin napsahtaessa pystyt tuottamaan tekstin ja toimittamaan sen sovittuna ajankohtana. Jos force majeure iskee, ilmoitat siitä reilusti. Sitäkin arvostamme, että tulet mukaan pitkäjänteisesti; haluat osallistua kirjoitustyöhön aktiivisesti tai vähintäänkin säännöllisesti – et siis kirjoita vain yhtä tai kahta juttua, ja sen jälkeen häviä tuhkana tuuleen.

Pelikonsolit on oltava omasta takaa, kuten myös kirjoitustyöhön käytettävät välineet (eli tietokone ja tekstinkäsittelyohjelma). Täysi-ikäisyys on suotavaa, jotta ne K-18-leimalla varustetut pelit eivät tuota ongelmia.

Kiinnostuitko? Hienoa, toimi seuraavalla tavalla:

Lähetä sähköpostia osoitteeseen info at retrolordi piste com otsikolla avustajahaku 31.12.2015 mennessä.

Kirjoita vapaamuotoisesti muutama rivi itsestäsi sekä omasta kirjoitus- ja pelaajataustastasi. Avaa historiaasi pelaajana ja listaa, mitkä konsolit löytyvät omistuksestasi.

Ja sitten se oleellisin asia; liitä mukaan.txt- tai .rtf-muodossa jonkin modernin pelin näytearvostelu (tai useampi), joka mielestäsi sopisi verkkojulkaisuun. Mittaa näytetekstillä saisi olla 2500–4000 merkkiä.

Jos et koe olevasi oikea tyyppi peliarvostelijaksi tai avustajaksi mutta kaverisi saattaisi olla, tästä saa – ja pitää – ehdottomasti kertoa eteenpäin! Puskaradio laulamaan, kiitos!

– Back to Pelit.fi –

Ei kommentteja