Menu

ARVOSTELU: The Legend of Zelda: Twilight Princess HD (Wii U)

Vuonna 2006 julkaistu The Legend of Zelda: Twilight Princess saapui samaan aikaan sekä Nintendon GameCubelle että Wiille. Kyseessä oli konsolisukupolven siirtymävaiheen julkaisu, joka ei sen takia ehkä saanut ihan niin suurta näkyvyyttä kuin se olisi ansainnut. Nykyisin hämäräprinsessa on kulttimainetta nauttiva osa rakastetusta pelisarjasta. Tavallista synkempi ilme ja aikuismaisempi tarina ovat syitä sille, miksi monet pitävät peliä yhtenä parhaista Zeldoista koskaan. Nintendon kulttuuriteon ansiosta seikkailu on tuotu tähän päivään huolellisesti HD-remasteroituna versiona, joten nyt myös Wii U -omistajat pääsevät kulttihelmen pariin.

Vaikka pelin rakenne ja peruspelimekaniikat ovat kovin zeldamaiset, jotakin taianomaista Twilight Princess silti sisältää – edelleen, vaikka 10 vuotta on kulunut ensijulkaisusta. Luolastot, sydämet, täytettävät purkit, Epona-hevonen, ritsat, jousipyssyt ja etenemisen mahdollistavat apuvälineet ovat mukana, kuten muissakin osissa, mutta tällä kertaa karjatilan apupojasta maailmanpelastajaksi nouseva Link joutuu ennen pitkää taistelemaan todellista pimeyttä vastaan, milloin ihmismuodossa, milloin sutena, jolloin myös mystisen hämärämaailman portit aukeavat. Mukana pyörii lisäksi hämäräperäinen Midna, joka avustaa pelaajaa omalla persoonallisella tavallaan.

Kuten aina, jälleen kerran pelin varsinainen suola ovat ne lukuisat luolastot ja linnakkeet. Niissä mätkitään rivivihollisia, jumpataan aivosoluja erilaisten pulmien kanssa, löydetään kerättäviä hyödykkeitä ja lopuksi kellistetään se iso paha loppuvastus, jonka jälkeen seikkailu voi jälleen jatkua kohti seuraavaa etappia. Kun ei olla luolastossa, seikkaillaan kauniissa maailmassa, joka synkkyydestään huolimatta on vehreä ja suoranainen ilo silmälle täydessä 1080p-loistossaan.

Remasteroinnin kanssa on tehty hyvää työtä ja grafiikat tuotu onnistuneesti tälle vuosikymmenelle, joskin kaikesta silti huomaa, että kyseessä lopulta on kuitenkin astetta vanhempi peli – sen verran kulmikasta visuaalinen anti edelleen on. Vaan se ei haittaa, sillä kyseessä on loistava seikkailu, jossa viimeisin silmäkarkki tai eläväinen maailma ei muutenkaan ole varsinainen pääasia.

Tietty myös uusia jippoja on tuotu mukaan, kuten tällaisen päivityksen kanssa sopii odottaakin. Esimerkiksi ensimmäisen persoonan näkymästä tapahtuvat tähtäilyt eri aseilla onnistuvat nyt GamePad-ohjaimen liiketunnistusta hyödyntämällä, eli käytännössä kääntelemällä ohjainta haluttuun kulmaan ja laukaisemalla. Myös karttojen seuraaminen ja inventaarion hallitseminen on helppoa ja nopeaa ohjaimen kosketusnäytön avulla, jolloin valikoissa hyppimiseen ei tarvitse kuluttaa aikaa.

Lisäksi peliin on tuotu sekä alkuperäinen GameCube-version maailma että Wii-konsolilla ohjausmekaanisista syistä nähty oikeakätinen peilikuva Hero Mode -nimellä varustettuna. Hero Mode on muutenkin kaikin tavoin haastavampi, joten sen pariin kannattaa hypätä, jos peruspeli on tullut vuosien varrella koluttua puhki. Tämä on mainio lisä, ja varmasti veteraanien lämpimästi tervetulleeksi toivottama ominaisuus. Erikoisversion mukana tuleva Wolf Link -amiibo avaa niin ikään uutta sisältöä sekä uusille että kokeneille pelaajille, kuten erilaisia kustomointivaihtoehtoja ja uuden Cave of Shadows -luolaston.

On mahtavaa, että Nintendo on tuonut rakastetun kulttiklassikon saataville myös tämän sukupolven laitteelle ja pelaajille. Jos et ole vielä pelannut ainoatakaan Zelda-seikkailua, Twilight Princess on erinomainen valinta ensimmäiseksi kokemukseksi. Tosin kannattaa huomioida, että sen jälkeen sarjan muut osat saattavat tuntua enemmän tai vähemmän pliisuilta.

Tähtiä: 4,5/5
Kehittäjä: Nintendo EAD, Tantalus
Julkaisija: Nintendo
Alustat: Wii U
Testattu: Wii U
Verkkosivut: http://zelda.com/twilight-princess-hd/

Arvostelija: Miika J.K. Halmela

Retrolordi.com kiittää arvostelukappaleesta!

Ei kommentteja